Sportdag Brakkenstein

sportdag 2015 thumbDonderdag 21 mei heeft de sportdag plaatsgevonden voor de groepen Groen 7, Oranje 3 t/m 6, de Observatieklas en de groepen Paars 3 t/m 6. Deze sportdag werd gehouden op de atletiekbaan van Brakkenstein; een geweldige locatie met een Tartan hardloopbaan en een groot grasveld. Nadat de kinderen gearriveerd waren konden ze niet meer wachten om heerlijk te gaan rennen of rondjes te gaan rijden op die mooie kunststof ondergrond! Deze dag werd ons aangeboden door Nijmegen Global Atletics. De organisatie van deze dag was in handen van Marc van Aalten namens de NGA, in samenwerking met de gymsectie van onze school. Er werden verschillende Atletiek- en Voetbal workshops gegeven. Zo kon je een potje voetballen maar ook voetbaloefeningen doen. De trainers van Beuningse Boys hadden het geweldig voorbereid. Bij het Atletiek kon je ver- en hoogspringen leren en ook het gooien van zware ballen met kogelstoten. Of je kon in de startblokken voor het sprinten. De dag werd geopend door 2 studenten van het ROC met een warming-up in de vorm van een dans. Het was hard werken om het tempo op de vlotte muziek bij te houden, maar we werden er wel lekker warm van! Nadat er ‘s morgens veel gesport was kregen we bij de lunch een paar broodjes. Na de lunchpauze en de derde sportronde was het tijd voor een demonstratie door de twee jonge hardloop-trainers die beide op een Blade aan hardloop wedstrijden mee deden. Het was geweldig om te zien hoe hard zij kunnen rennen daarmee!! Na afloop van hun race kregen de kinderen de gelegenheid om hen vragen te stellen, en dat waren er héél veel. De vragenstroom was bijna niet te stoppen. De twee atleten met hun Blades hadden blijkbaar een grote indruk gemaakt! Er is de hele dag met veel plezier flink gesport en het was een groot succes! Klik hier voor de foto's.