5 september BOSK-sportdag

bosk sportdagZaterdag 5 september organiseert de BOSK in samenwerking met Meedoen met sport!, de sportdag 'Klaar voor de Start'! op On Campus in Zwolle. Een unieke dag waarop kinderen tussen 6 en 18 jaar met een fysieke beperking 18 sporten kunnen ontdekken. Daarnaast krijgen zij informatie over aangepast sporten in hun eigen regio. Professor Erik Scherder zal de dag openen met een warming-up van het brein. De toegang is gratis, en de hele familie kan meedoen, en bijvoorbeeld een training rolstoelvaardigheid volgen. Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door de Elastiekenkoers, Dirk Kuyt Foundation en On Campus.
De BOSK zet zich al jaren in voor mensen met een fysieke beperking. Veel kinderen met een lichamelijke beperking blijken niet of nauwelijks aan sport te doen. Te lastig om te organiseren, geen mogelijkheden voor aangepast sporten in de buurt; redenen die vaak worden genoemd om het sporten te laten. Echter, ook voor mensen met een beperking is sporten goed en gezond. De BOSK wil daarom vooral kinderen al jong stimuleren om aan sport te gaan doen. Met deze landelijke sportdag helpt de BOSK hen een stuk op weg.
Zie voor het volledige programma en het aanmeldformulier www.bosk.nl

Om
alles goed te kunnen organiseren vragen we je om je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met maandag 31 augustus. De gratis toegang voor het hele gezin is mogelijk door de bijdrage van de Elastiekenkoers, een stichting die voor en door inwoners van de Hof van Twente is opgezet. Middels een jaarlijkse wielertocht (ca.170 km) zamelen zij geld in voor een goed doel.

Voor vragen kun je terecht bij Sabrina Wolffenbuttel, projectleider BOSK, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 030 - 245 90 90 (ma en do)