Poëzie

dichter thumbVoor de kerstvakantie kregen we bezoek van een echte dichter op de Maartenschool. Oranje 4 en 5 en 6 en Paars 5 en 6 namen deel aan een Workshop van Kasper Peters. Kasper schrijft zowel Poëzie voor kinderen als voor volwassenen. Hij is de stadsdichter van Groningen en heeft diverse bundels op zijn naam staan. In het hoge noorden staat hij bekent als de Brommerdichter. Op zijn brommertje doorkruist hij het Groningse platteland  om op scholen les te geven over de dichtkunst.
Kasper vertelde over de kracht van taal. Als kind bouwde hij graag dingen met Lego. Maar zijn fantasie oversteeg de hoeveelheid beschikbare blokjes. Toen ontdekte hij dat je met taal ook een wereld kunt bouwen. Het aantal woorden is grenzeloos en je hoeft er niet voor naar de winkel. Veel kinderen kregen inspiratie bij deze woorden en sloegen zelf direct aan het schrijven. Wil je een sfeer van de Workshop proeven, bekijk dan HIER de video bij dit bericht!