Knuffel•express

knuffelexpressKnuffel wordt tijdens haar avontuurlijke zoektocht naar een nieuwe eigenaar getroffen door een vallende kokosnoot en weet niet meer wat een knuffel hoort te doen. Ze ontwaakt in de armen van tante Aafje die Knuffel in een speciale mobiel, de Knuffel-express, meeneemt naar Nederland. Daar gaan ze op zoek naar andere knuffels die haar misschien kunnen helpen. Als Tante Aafje haar verhaal vertelt, blijkt dat er iemand stiekem is meegereisd…

De Knuffel•express is een interactieve theatervoorstelling met zang, fotografie en audio, speciaal ontwikkeld voor groep 1 en 2 van het basisonderwijs. De kinderen worden gevraagd hun knuffel mee naar school te nemen. Tante Aafje heeft haar tropentent opgezet in het gymlokaal. Naast de Knuffel•express met de slapende Knuffel, vertelt en zingt ze over hun avontuurlijke reis door Afrika.

Knuffel zelf is nog zo moe van de reis, ze slaapt overal doorheen. De kinderen horen haar zachtjes snurken en woordjes fluisteren. Op een gegeven moment ontdekt Tante Aafje dat er stiekem iemand is meegereisd. Een aapje heeft zich verstopt in de postzak! Meneer Aap vraagt de kinderen of ze samen met hun knuffels willen proberen van Knuffel weer een echte knuffel te maken. Want wat hoort een knuffel eigenlijk te doen?

De Knuffel•express is ook bij ons op school geweest. Klik https://vimeo.com/161443079 voor een filmpje van Tante Aafje bij ons op bezoek (even inloggen met het wachtwoord).