Speldagen Vr.

corrieEindelijk is het zover: de speldagen voor de kleuters gaan beginnen! Alle kinderen en juffen hebben er erg veel zin in. Alle kleuterklassen zijn al weken bezig met het verhaal van Olivier in het bos. De Toverbal zijn de konijnen die in het verhaal voorkomen, de draaimolen de egels, de wigwam de eekhoorns en de blokkendoos de vossen. Deze donderdag en vrijdag gaan we toneelspelen, spelletjes doen, knutselen en op het einde van de vrijdag komen de ouders kijken naar een toneelstuk waarin hun eigen kind meespeelt!
Op donderdag starten we in de aula, daar zien we Olivier (Vincent) , hij zit aan tafel maar wil zijn boterham met kaas niet opeten. Als mama (Ineke) niet oplet loopt hij door het hek naar het bos. Dat mag niet alleen Olivier! In het bos komt hij kabouter Hazel (Corrie) tegen. Zij neemt hem mee naar haar dierenvriendjes om wat eten te zoeken maar Olivier lust geen eikeltjes, wormen of paardenbloemen. Gelukkig vindt hij zijn moeder weer en gaat hij mee naar huis.
We doen die dag spelletjes die met het thema te maken hebben, bijvoorbeeld de dieren zoeken in het bos met behulp van Hazel, of in de gymzaal het juiste eten brengen naar de egel, vos, konijn en eekhoorn en we mochten ook in de ballenbak of op de grote schommel samen met Olivier!
Vrijdag starten we weer met het toneelstuk maar ditmaal met de kinderen als stralend middelpunt, dit oefenen we goed want vanmiddag gaan we optreden voor de papa’s en mama’s en opa’s en oma’s. We knutselen vandaag een egel, een vos, een eekhoorn en een konijn. Tussendoor eten we frietjes met een snack, speciaal voor ons is er een frietkraam! Dan is het zover; de (groot-) ouders verzamelen bij de Maartenshoeve, zij oefenen nog eenmaal het lied van Olivier en dan lopen we naar school. Daar zien zij de enthousiaste kinderen om vervolgens te genieten van de voorstelling. Het was bijzonder fijn, mooi en gezellig! Klik hier voor de foto's (even inloggen).