Virus is over

toiletStand van zaken betreffende het maag-darm virus:

Vandaag, dinsdag 28 maart, is er opnieuw contact met de GGD geweest over het maag-darmvirus dat op onze school heerst. Er zijn gisteren en vandaag geen nieuwe leerlingen bijgekomen met de kenmerken van het virus. Bij 2 personeelsleden zijn heel lichte klachten geconstateerd die kunnen duiden op het virus maar dat hoeft niet. Nogmaals bevestigd gekregen dat eigenlijk alleen het overgeven een razendsnelle besmetting van het virus veroorzaakt. Is er geen sprake van overgeven dan is een goede hygiëne voldoende om het virus weg te houden bij anderen.

De GGD adviseert voor deze week het volgende voor onze school:
-       Iedereen moet goed blijven letten op hygiëne: handen wassen, na schooltijd de lokalen goed schoonmaken en luchten en de badkamers desinfecteren.           Ook een keer de lichtknoppen, deurklink etc. ontsmetten is verstandig. Je hoeft echt niet de hele dag je lokaal te ontsmetten.
-       Wanneer je je niet fit voelt en klachten hebt als misselijkheid of diarree, dan even extra letten op hygiëne en liever geen kinderen verzorgen.
-       Tijdens de verzorging van leerlingen altijd handschoenen gebruiken. (Maar dat is ten alle tijden een belangrijke maatregel!!!)
-       Wanneer een leerling of collega echt ziek wordt en heeft overgegeven dan direct de zieke persoon (en dan eigenlijk vooral het braaksel) weg houden van        de anderen, lokaal luchten en melden bij de teamleider zodat het protocol weer in gang gezet kan worden. De betreffende zieke mag niet meer in de taxi          en moet z.s.m. naar huis.

Het is de komende dagen nog even afwachten of er geen nieuwe zieken meer ontstaan. Het kan namelijk enkele dagen duren voor iemand verschijnselen heeft. Als er donderdag geen opvallende meldingen meer zijn dan lijkt het er op dat het virus uit de school is.

De meest kwetsbare leerlingen die nu nog thuis zijn, kunnen vanaf donderdag weer gewoon naar school mits er dus geen nieuwe zieken zijn.