Protocol hoofdluis St. Maartenschool

Bij constatering hoofdluis /neten
  • De collega’s van de klas bellen de ouders.
  • De ouders halen het kind op om te behandelen met een hoofdluismiddel. Het kind mag pas weer naar school na de eerste behandeling. Het advies is om twee weken dagelijks te blijven kammen om verdere besmetting binnen het gezin en op school te voorkomen.
  • De ouders van de andere kinderen van de klas worden via de mail door de klas op de hoogte gebracht dat er hoofdluis heerst. De bijlage “constateren hoofdluis in de klas”wordt meegestuurd. Het advies voor alle ouders is om zeer regelmatig te kammen!
  • De collega’s van de klas informeren de collega’s van de beweegactiviteiten (gym, zwemmen, paardrijden). Het kind mag een week niet deelnemen aan beweegactiviteiten.
  • De collega’s van de klas controleren na 1 week het kind met hoofdluis en ook alle andere kinderen van de klas. Als er geen luizen/ neten meer zijn dan kan het kind weer deelnemen aan de beweegactiviteiten.
  • Als een kind last van hoofdluis blijft houden dan kan door de teamleider de GGD worden ingeschakeld. 7. Voor meer informatie , zie : www.ggdgelderlandzuid.