Oud leerlingen

jinthe thumbOud leerlingen in gesprek met Kamerlid en directeur Samenwerkingsverband

Dinsdagochtend 31 januari gingen wij, Jinthe en Lisa, als oud leerlingen weer terug naar onze oude basisschool: de St. Maartenschool! We kwamen daar alleen niet om onze oude leraren te zien (wat natuurlijk ook heel leuk was). We kwamen daar namelijk om ons verhaal te vertellen aan Mw. Ria van der Heijden van het Samenwerkingsverband en Mw. Loes Ypma van de PvdA.

Jinthe: ik vertelde over de overgang van mijn regulier basisonderwijs naar de St. Maartenschool. En wat voor positieve werking dat had. De St. Maartenschool was echt mijn plek omdat... ik daar op mijn eigen tempo kon leren en omdat er tijd voor mij was. Ook buiten de lessen door kon ik mezelf zijn en uiten. Door middel van drama therapie heb ik "het anders zijn dan andere kinderen" leren accepteren. Ik gaf aan in het gesprek, dat ik ontzettend dankbaar ben voor wat de St. Maartenschool voor mij heeft gedaan en betekend en dat ik dat alle kinderen in de toekomst, ook de warme mooie plek op de Maartenschool gun!

Lisa: Ik begon over het regulier onderwijs. In verband met mijn epilepsie kon ik niet mee met de normale stof en was het onmogelijk om in te halen. Met de individuele aandacht die ik kreeg op de St. Maartenschool, heb ik uiteindelijk mijn groep 8 niveau gehaald en zit ik nu op de HAVO! Iedereen heeft recht op deze individuele aandacht en de zorg die hij of zij nodig heeft! Ik gun iedereen de zorg en educatie die mij heeft geholpen. Iedereen verdient dat, en deze kinderen al helemaal!

Wij hopen dat het iets heeft opgeleverd en we ze aan het denken hebben gezet. Wij blijven uiteraard deze veranderingen volgen.
Groetjes, Jinthe en Lisa