Schoolgids en Schoolgidsbijlage 2021 / 2022

De Schoolgids (klik hier) en de Schoolgidsbijlage (klik hier) voor het komende schooljaar 2021 / 2022 zijn uit. Hierin vindt u het vakantierooster, belangrijke data, bereikbaarheid, ziek, beter- of afwezigheidsmeldingen, activiteiten en nog veel meer informatie mbt het nieuwe schooljaar.

De Pleister onderdeel van TVN Zorgt

Vanaf januari 2020 is de verpleegpost “De Pleister” onderdeel geworden van TVN Zorgt. Dit heeft een aantal veranderingen met zich meegebracht. Zij willen u graag informeren wat u mag verwachten van de (kinder)verpleegkundigen van de verpleegpost. De (kinder)verpleegkundigen van de verpleegpost verlenen verpleegkundige zorg op school die noodzakelijk is voor het kind om onderwijs op school te kunnen volgen. Daarnaast zijn zij achterwacht voor kinderen met een medisch verhoogd risico zoals bijv. epilepsie.

Lees meer: De Pleister onderdeel van TVN Zorgt

Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden) zoekt Begeleiders dagbesteding

capStichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden) is een zorgmanege voor mensen met een beperking in de regio Nijmegen.  Gediplomeerde instructeurs en speciaal opgeleide paarden zorgen voor een veilige omgeving waar aandacht is voor mens en dier.   Stichting CAP werkt op twee locaties in Nijmegen: Manege de Winckelsteegh en De Maartenshoeve. Daarnaast verzorgt de stichting de dagbesteding bij de dierenweide van Pluryn, de Winckelsteegh. klik hier voor deze vacature

Lees meer: Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden) zoekt Begeleiders dagbesteding

Ondersteunende gebaren

Zoals u weet werken wij op de St. Maartenschool veel met ondersteunende gebaren (NMG). We hebben vanuit ouders vaak de vraag gekregen waar zij deze gebaren kunnen oefenen. Afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om filmpjes op te nemen en deze in een voorstelling te plaatsen zodat iedereen binnen de kinderrevalidatie en de St. Maartenschool, en ook u als ouder, hier mee kunnen gaan oefenen. Handleiding en gebarenfilmpjes hebben we voor u -afgeschermd- op onze website gezet. Klik hier om naar de Gebaren-pagina te gaan. U moet inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord wat u via Social Schools gekregen heeft.

Het CAP zomerfeest komt er weer aan!

In de eerste twee weken van de zomervakantie (19 tot en met 29 juli) organiseert Stichting CAP weer het zomerfeest op de Maartenshoeve (bij de St. Maartenschool). Uiteraard staan onze paarden deze dagen centraal. We organiseren allerlei activiteiten een voltige les, een bosrit, parcours in de bak, koetsritten of dierenverzorgingslessen. We gaan op speurtocht, knutselen en doen spellen en klusjes op de manege.

Lees meer: Het CAP zomerfeest komt er weer aan!

Sint Maartenschool - Maatschappelijk werk

Beste ouders van de Maartenschool. We willen jullie laten weten dat de deur van maatschappelijk werk voor jullie open staat. Jullie kunnen met vragen of zorgen bij ons terecht. Vragen kunnen liggen op het gebied van vrije tijd (logeren, vakantie- en vrijetijdsbesteding), wonen, wet- en regelgeving, belangenbehartiging, opvoeding en ondersteuning in de thuissituatie. Wij zijn een gesprekspartner voor wie zorgen heeft, of bij wie er een disbalans voelbaar is tussen draagkracht en draaglast.

Lees meer: Sint Maartenschool - Maatschappelijk werk

Nieuwe jaarplanning 2021-2022

Op onze website staat de nieuwe jaarplanning, vakantierooster, studiedagen en aangepast lesrooster voor schooljaar 2021 - 2022.  Klik hier.

Een rookvrij schoolterrein

rookvrijWij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Op school besteden we al veel aandacht aan gezondheid wat betreft voeding, sport en beweging, en sociale veiligheid. Op deze drie gebieden hebben we ook een erkenning gekregen als Gezonde School. Vanaf 1 oktober 2019 is het schoolterrein rookvrij. Onze belangrijkste argumenten zijn:

Lees meer: Een rookvrij schoolterrein