Laatste nieuws

Punt Speciaal gebruikt ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie

Punt Speciaal gaat vertrouwelijk om met de informatie van haar leerlingen. Hiertoe behoort ook dat privacygevoelige informatie veilig wordt uitgewisseld. Daarom werkt Punt Speciaal vanaf schooljaar 2021-2022 met ZIVVER, een oplossing voor veilige e-mail en bestandsuitwisseling.
ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals persoonsgegevens, zorgplannen of andere informatie die u veilig wilt versturen. Verstuurt u een bericht via ZIVVER, dan is dat gegarandeerd veilig. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en de ontvanger toegang heeft tot het bericht. Ook hackers niet. Daarnaast voorkomt ZIVVER dat organisaties privacygevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.
Door voor ZIVVER te kiezen, kiest Punt Speciaal voor de beste vorm van informatiebeveiliging. Zo kunt u erop vertrouwen dat wij zorgvuldig met de privacy van onze leerlingen en hun ouders omgaan.
Lees meer over ZIVVER op www.zivver.nl.

De Pleister onderdeel van TVN Zorgt

Vanaf januari 2020 is de verpleegpost “De Pleister” onderdeel geworden van TVN Zorgt. Dit heeft een aantal veranderingen met zich meegebracht. Zij willen u graag informeren wat u mag verwachten van de (kinder)verpleegkundigen van de verpleegpost. De (kinder)verpleegkundigen van de verpleegpost verlenen verpleegkundige zorg op school die noodzakelijk is voor het kind om onderwijs op school te kunnen volgen. Daarnaast zijn zij achterwacht voor kinderen met een medisch verhoogd risico zoals bijv. epilepsie.

Lees meer: De Pleister onderdeel van TVN Zorgt

Kennisgroep Speciaal

Op onze scholen is veel kennis aanwezig over de verschillende ziektebeelden. Het is belangrijk om te weten hoe je daar in de klas goed mee om kunt gaan. Binnen Kennisgroep Speciaal wordt deze kennis up-to-date gehouden. Kennisgroep Speciaal bestaat uit ervaren collega's van verschillende scholen in het land, met dezelfde doelgroep als de St.Maartenschool.

Ondersteunende gebaren

Zoals u weet werken wij op de St. Maartenschool veel met ondersteunende gebaren (NMG). We hebben vanuit ouders vaak de vraag gekregen waar zij deze gebaren kunnen oefenen. Afgelopen periode is er achter de schermen hard gewerkt om filmpjes op te nemen en deze in een voorstelling te plaatsen zodat iedereen binnen de kinderrevalidatie en de St. Maartenschool, en ook u als ouder, hier mee kunnen gaan oefenen. Handleiding en gebarenfilmpjes hebben we voor u -afgeschermd- op onze website gezet. Klik hier om naar de Gebaren-pagina te gaan. U moet inloggen met de gebruikersnaam en het wachtwoord wat u via Social Schools gekregen heeft.

Schoolgids en Schoolgidsbijlage 2021 / 2022

De Schoolgids (klik hier) en de Schoolgidsbijlage (klik hier) voor het komende schooljaar 2021 / 2022 zijn uit. Hierin vindt u het vakantierooster, belangrijke data, bereikbaarheid, ziek, beter- of afwezigheidsmeldingen, activiteiten en nog veel meer informatie mbt het nieuwe schooljaar.

Sint Maartenschool - Maatschappelijk werk

Beste ouders van de Maartenschool. We willen jullie laten weten dat de deur van maatschappelijk werk voor jullie open staat. Jullie kunnen met vragen of zorgen bij ons terecht. Vragen kunnen liggen op het gebied van vrije tijd (logeren, vakantie- en vrijetijdsbesteding), wonen, wet- en regelgeving, belangenbehartiging, opvoeding en ondersteuning in de thuissituatie. Wij zijn een gesprekspartner voor wie zorgen heeft, of bij wie er een disbalans voelbaar is tussen draagkracht en draaglast.

Lees meer: Sint Maartenschool - Maatschappelijk werk

Nieuwe jaarplanning 2021-2022

Op onze website staat de nieuwe jaarplanning, vakantierooster, studiedagen en aangepast lesrooster voor schooljaar 2021 - 2022.  Klik hier.

Een rookvrij schoolterrein

rookvrijWij vinden het belangrijk dat kinderen gezond opgroeien. Op school besteden we al veel aandacht aan gezondheid wat betreft voeding, sport en beweging, en sociale veiligheid. Op deze drie gebieden hebben we ook een erkenning gekregen als Gezonde School. Vanaf 1 oktober 2019 is het schoolterrein rookvrij. Onze belangrijkste argumenten zijn:

Lees meer: Een rookvrij schoolterrein