EKEP
EKEP is de afkorting van: één kind, één plan. Het betekent dat school en kinderrevalidatie gezamenlijk één plan maken voor uw kind waarin de belangrijkste doelstellingen zijn vastgelegd.
Sinds 1999 werken St. Maartenschool en de kinderrevalidatie van de St. Maartenskliniek intensief samen om deze werkwijze gestalte te geven.
Onze opdracht is leerlingen in staat te stellen op een zo goed mogelijke wijze deel te nemen aan de maatschappij. Wij willen dit bereiken door onderwijs, opvoeding en revalidatie op elkaar af te stemmen. In onderwijs, opvoeding en revalidatie neemt de hulpvraag van de kinderen een centrale plaats in. Bij het beantwoorden van de vraag hebben we elkaar nodig: ouders, leerkrachten, onderwijsassistenten en behandelaars. Klik hier voor het EKEP document.
Doelstellingen EKEP:
- Kind en ouders worden op maat ondersteund door onderwijs, revalidatiegeneeskunde en pedagogische of maatschappelijke ondersteuning.
- revalidatiedoelen worden op elkaar worden afgestemd.
- Het team van onderwijs en revalidatie heeft regelmatig interdisciplinair overleg.
- De procesgang en de doelen worden bewaakt.
Partnership
De hulpvragen die kind en ouders hebben zijn een belangrijk uitgangspunt voor onderwijs en revalidatie. Ouders hebben als ervaringsdeskundigen en als eindverantwoordelijke voor hun kind een belangrijke rol in de Centrale Kind Bespreking (CKB). Daar zit iedereen aan tafel om het plan voor de komende periode vast te stellen. School, revalidatie en ouders stellen samen de doelen vast waaraan gewerkt gaat worden.
Een goede samenwerking met de thuissituatie is erg belangrijk om de mogelijkheden van uw kind optimaal te benutten. Gedurende de hele schoolcarrière wordt inzicht gegeven in de ontwikkelingsmogelijkheden van uw kind.
Zorg Binnen Onderwijs (ZBO)
Binnen Punt Speciaal is afgesproken dat voor elke leerling die meer dan 185 minuten per week individuele begeleiding of zorg vraagt, een indicatie voor Zorg Binnen Onderwijs (ZBO) kan worden aangevraagd. Dat wil zeggen dat er een mogelijkheid bestaat voor leerlingen om extra zorg en ondersteuning te krijgen in de klas. Deze extra zorg kan bestaan uit persoonlijke verzorging of persoonlijke begeleiding.
Bij persoonlijke verzorging kunt u denken aan :
- begeleiding van eten/drinken
- hulp bij toilet- en verschoonmomenten
- hulp bij aan- en uitkleden
- begeleiding bij inzet communicatie-apparatuur,
- hulp bij transfers vanuit de rolstoel naar bijv een fiets of loopwagen.
Bij persoonlijke begeleiding kunt u denken aan :
- ondersteuning bij overgangsmomenten in het programma van de klas
- ondersteuning bij sociale vaardigheden
- begeleiding ter voorkoming van gedrag dat het leren bemoeilijkt
Wanneer de leerkracht constateert dat een leerling meer dan 185 minuten 1 op 1 zorg en/of begeleiding per week vraagt geeft hij dit aan bij de ZBO-coördinator van school. De coördinator overlegt met klas en ouders over de noodzaak van ZBO. De extra zorg en begeleiding wordt op de St. Maartenschool geleverd door 2 zorgaanbieders: Stichting de Driestroom en Thuis Verpleging Nijmegen (TVN). De ouders ontvangen van de ZBO-coördinator de informatiemappen van beide organisaties.
ZBO kan aangevraagd worden via de jeugdwet (JW) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of via een verwijzing van de arts. De beschikking vanuit de Jeugdwet wordt afgegeven door de gemeente. De Sociale Wijkteams van elke gemeente helpen u hierin verder via een zogenaamd Keukentafelgesprek. U dient hiervoor als ouder zelf contact op te nemen met uw sociaal wijkteam. Tijdens een keukentafelgesprek worden de gegevens over uw kind met u besproken en wordt bepaald of uw kind in aanmerking komt voor Zorg Binnen Onderwijs (ZBO). Voor een beschikking vanuit de WLZ, dient er een aanvraag gedaan te worden via het Centrum Indicatie Stelling (CIZ)
Een aanvraag voor ZBO kan soms gecompliceerd zijn , doordat er voor iedere leerling verschillende wegen bewandeld moeten worden. Onze partners van TVN en Driestroom zijn bereid om ouders te begeleiden in het aanvragen van een indicatie.
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met :
- Teamleider ZBO Driestroom Remco Siebert (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Telefoon 06-52374629
- Coördinator van TVN Janneke van Gelder ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Telefoon: 06-50888295
- Contactpersoon St. Maartenschool Karin Verberkt (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Ttelefoon: 024-3243665.
Klik hier om naar de site van Zoom-in te gaan.
Buitenschoolse opvang
Buitenschoolse opvang (BSO) op de St.Maartenschool: passende opvang voor ieder kind
De BSO op de St.Maartenschool wordt georganiseerd door TVN Zorgt. Deze organisatie werkt al geruime tijd binnen de St.Maartenschool: Zorg Binnen Onderwijs (ZBO) en ook zorg thuis wordt door TVN Zorgt geregeld. De medewerkers hebben allemaal ruime ervaring met de verschillende doelgroepen van de St.Maartenschool.
Na aanmelding wordt samen met ouders gekeken naar wat een kind nodig heeft en wat er geregeld moet worden om een passende plek te bieden. Het aantal medewerkers hangt af van de specifieke zorg die de kinderen nodig hebben. Buitenschoolse opvang is vrije tijd voor kinderen, ook op onze passende BSO. Er wordt een gevarieerd programma geboden met activiteiten die passen bij het ontwikkelingsniveau van de kinderen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat de kinderen zich veilig en geaccepteerd voelen. We maken gebruik van de de aangepaste materialen in de vertrouwde schoolomgeving.
We zijn geopend op alle dagen van de week en bieden opvang vanaf einde schooltijd (14.30 u) tot 17.00u. Op alle dagen is in overleg met de coördinator verlengde opvang mogelijk. In de schoolvakanties en tijdens studiedagen bieden we opvang bij voldoende aanmeldingen. De kosten van de BSO kunnen gefinancierd worden vanuit de Jeugdwet (JW), de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of het Persoonsgebonden budget (PGB).
Een keer komen kijken, aanmelden of meer informatie?
Coördinator: Dieke Zeegers; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.